Napelem gyulladt ki egy ajkai idősotthon tetején

Napelem gyulladt ki egy ajkai idősotthon tetején vasárnap délután, a tűz miatt negyvenöt embernek kellett elhagynia az épületet – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Csondor Henrietta elmondta: Ajkán a Frankel Leó utcában egy egyszintes idősotthon tetején ütött ki a tűz. Az ajkai és veszprémi hivatásos tűzoltók porral oltóval kezdték oltani a lángokat, majd a tetőteret megbontva két vízsugárral fékezték meg a mintegy húsz négyzetméteren égő tüzet. A tűz miatt az idősotthont kiürítették, negyven lakónak és öt dolgozónak kellett elhagynia az épületet – tette hozzá.

Frissítés: 

Eloltották a tüzet abban az ajkai idősotthonban, amelynek tetején vasárnap délután egy napelem gyulladt ki – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Csondor Henrietta elmondta: a Frankel Leó utcai egyszintes idősotthon tetőszerkezetén a napelem vezetékei égtek, és a tűz mintegy tíz négyzetméteres területen átterjedt a tetőszerkezetre. Az oltásban az ajkai és a veszprémi hivatásos tűzoltók vettek részt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának irányítása mellett. Hozzátette: a tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárásban vizsgálja. A tűz miatt az idősotthont kiürítették, negyven lakónak és öt dolgozónak kellett elhagynia az épületet. A lakók számára az otthon vezetése átcsoportosítással biztosít helyet – tájékoztatott a szóvivő.

Képek: Ajkai Szó Online 

Ajánlott tartalom

Már több mint 5000 nyertese van a Napenergia Plusz programnak

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfőn.