Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Mutatjuk merre havazott az országban

Mutatjuk merre havazott az országban

Szombat este az előrejelzéseknek megfelelően erős hidegfront érte el az országot, záporokkal, és viharos erejű, a 60-70 km/h sebességet is elérő széllökésekkel.

Vasárnap először az északnyugati megyékből, majd az Északi-középhegységből jelentettek hózáporokat, a Mátrában több helyen 2-3 centiméternyi friss hóréteg is leesett. Az Időkép.hu előrejelzése szerint húsvét hétfőjén már többnyire napos, száraz időre van kilátás, csak a Duna-Tisza köze déli felén és délkeleten növekszik meg időnként a felhőzet. További hóesés vagy eső már nem valószínű. Fokozatosan mérséklődik az eleinte még időnként élénk, a Tiszántúlon néhol erős szél. Hajnalban -7, +2, kora délután 7-12°C várható.

Ajánlott tartalom

Betétdíjas üvegvisszaváltó rendszer jöhet?

A betétdíjas üvegvisszaváltási rendszer bevezetésének lehetőségéről szóló kutatás eredménye szerint a megkérdezettek jelentős része a visszaváltó automaták elhelyezését támogatja, melyeket elsősorban nagyáruházakban látnának szívesen - hangzott el hétfőn a veszprémi Pannon Egyetemen a kutatás eredményeit bemutató rendezvényen.