Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Elektromos autó

Technológiák » Zöld autó » Elektromos autó

Musk: Az Apple elektromos autót fejleszt

forrás: index.hu
Megjelenés: 2016.01.12., 16:13   Utolsó módosítás: 2016.01.12., 16:13

A Tesla tulajdonosa, Elon Musk szerint nyílt titok, hogy az Apple elektromos autót fejleszt – ezzel pedig a cég riválisa lesz. Musk szerint nagyon hamar kihalnak az önvezetésre képtelen autók is. A vállalkozó a BBC-nek adott interjújában beszélt arról is, hogy a Tesla a Nissannal és a BMW-vel versenyez a legjobb elektromosautó-márka címéért, de egyelőre veszteséges.

Újabb nehézség, hogy az elmúlt hónapokban több mérnökét elvitték riválisai, a kínai Faraday Future és az Apple. Az Apple hivatalosan még nem jelentette be, hogy elektromos autón dolgozna, viszont már több, autóiparhoz köthető doménnevet is regisztrált az elmúlt hónapokban, például az apple.car-t és az apple.auto-t.

Musk szerint tök egyértelmű, hogy a cég elektromos autón dolgozik. „Nehéz elrejteni valamit, ha több ezer mérnököt veszel fel arra, hogy megcsinálja” – mondta. Viszont nem tekint veszélyként a cégre, szerinte inkább kiterjesztik majd az iparágat.

Musk víziója amúgy is az, hogy a jövőben minden autó elektromos és önvezető lesz, a vezetés pedig hobbi lesz, nem pedig szükségszerűség. A Tesla Model S volt az elmúlt évek egyik legjobban teljesítő elektromos autója. Egy szoftverfrissítéssel korlátozott önvezető üzemmódot is kapott: tarja a sávot, szabályozza a sebességet, ha más autók is vannak a közelben, és sávot is vált beavatkozás nélkül.

A hétvégi frissítéssel pedig a kocsi képes egy okostelefonos gombnyomással kiállni a garázsból, parkolóból, és a tulajdonoshoz furikázni magát. A cégvezető szerint az olcsóbb Model 3-as verzió 2017 végén jöhet.

forrás: index.hu


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 27. szombat
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Magyarországon 1975 óta 2-3°C-kal emelkedett az átlaghőmérséklet, és drámaian csökkent a csapadékmennyiség.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés