Műanyagpalackból táska?

A Bluelounge nemzetközi dizájn cég „Bonobo” névre hallgató laptop és iPhone táska kollekciója 100%-ig újrahasznosított PET-ből készül.

A „Bonobo” széria kinézetre egyszerű, mégis divatos, és ideális olyan geekeknek, akik mellőznék a márkavadászatot, illetve a túldíszítettséget. Öt részét egy hátizsák, egy kézitáska, egy válltáska, valamint egy elülső és egy hátsó zseb képezi, így bőven akad hely a mindenféle elektromos kütyünek. Minden táska újrahasznosításra összegyűjtött PET palackokból készül, melyeket gondosan szétválogatnak, majd összezúznak, feldarálnak és folyadékká olvasztanak. Az olvadt műanyagból aztán hosszú rostokat formáznak, melyből fonalat készítenek, és ebből lesz aztán az a strapabíró textília, amelyből a kollekció darabjai készülnek.

Az anyag mindkét oldalát vízlepergető réteggel is bevonják, és a táskák neoprén bélése biztonságot nyújt az elektromos szerkentyűknek, testhez illeszkedő pántjaik pedig kényelmet biztosítanak a viselőnek. „A Bonobo kollekció jelképezi azt a nagy dizájn-célunkat, hogy a digitális életformát segítsük. Ez a tervezésünk krémje, amely a hasznosság és elegáns külső ötvözésére való törekvésünket képviseli”, mondja a termékcsaládról Dominic Symons, a Bluelounge feje és kreatív igazgatója.

bonobo

bonobo

bonobo

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.