Műanyag helyett kartonpapírba csomagolják a mosószert

A műanyagot nagyon nehéz helyettesíteni, annak számos kedvező tulajdonsága miatt.

A mosószereknél szinte elképzelhetetlen írja a csomagolas.blog.hu. Azonban ez már csak a múlt, mert megjelent a Ecologic Brands az első karton csomagolású mosószerrel. Majdhogynem teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos mosószer, azonban kívülről a műanyag helyett papír borítja. Kérdezhetitek, hogy akkor mégis hogy nem folyik ki a mosószer, hiszen a papír nem tartja annyira hatékonyan a folyadékot. A megoldás az, hogy a belsejében egy műanyag álló zacskó van (kb. olyan mint a baginbox gyümölcsléknél). És bár kicsit hazugságnak tűnik a kartonpapír csomagolás, így is 70%-kal kevesebb műanyagot használnak föl.

 
A csomagolás kialakítása 4 évig tartott. A vállalatnál a csomagolás kialakításakor a tejeszacskó adta az ötletet, hiszen az a leghatékonyabb, mégis legkevesebb műanyagot felhasználó csomagolási forma. Azonban míg a tejet 1 literes zacskókban árulják, ami megáll egy helyben (főleg az álló zacskók), a mosószer sokkal nagyobb, kényelmetlen egy zacskóban használni. Így született meg a karton tartó, mely a szállítást és használatot is megkönnyíti. A kialakításakor – a cég elmondása szerint – az volt a legnehezebb, hogy ne tűnjön a karton miatt nagyon gagyinak a termék. De azt gondolom, hogy a műanyag flakonok mellett ez a karton-zacskó csomagolás megállja a helyét.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.