Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Moszkvában ítéletidő tombol

Moszkvában ítéletidő tombol

Az orosz fővárosban második napja szélviharok dúlnak, amelyek fákat döntöttek ki és vezetékeket szakítottak le, a hőmérséklet plusz 6-8 Celsius-fok, az ilyenkor szokásosnál 2-3 fokkal hűvösebb, és a meteorológusok havazást és esőt jeleztek előre.

A szélvihar hétfőn felborított egy autódarut, egy ember életét vesztette. Emellett a vihar háztetőket szakított fel, és felborított több buszmegálló-pavilont. Mindezek miatt, valamint a kidőlő fák és letörő ágak okozta sérülésekkel hat embert kellett kórházba szállítani. Ugyancsak hétfőn mintegy 120 fát döntött ki a városban a másodpercenként 17-18 méter sebességű szél, amelynek erőssége keddre valamelyest csökkent. Kedd délig a hétfőn kidőlt fák mintegy felét már elszállították.  A Moszkva melletti Vlagyimir környékén 11 ezer ember maradt áram nélkül, mert a szélvihar elszakította a vezetékeket, de a tervek szerint kedd estére helyreáll az áramszolgáltatás.  A Komszomolszkaja Pravda című lap viccrovatában úgy vélte: az időjárásból ítélve február 7-ike lehet.

Ajánlott tartalom

Veszélyeztetett állatok védelmére vásárol meg egy birtokot Új-Dél-Wales

Új-Dél-Wales bejelentette, hogy történelme legnagyobb magántelek-vásárlásával hoz létre nemzeti parkot veszélyeztetett állatai védelmére - írta a BBC hírportálja.