Moszkvában ítéletidő tombol

Az orosz fővárosban második napja szélviharok dúlnak, amelyek fákat döntöttek ki és vezetékeket szakítottak le, a hőmérséklet plusz 6-8 Celsius-fok, az ilyenkor szokásosnál 2-3 fokkal hűvösebb, és a meteorológusok havazást és esőt jeleztek előre.

A szélvihar hétfőn felborított egy autódarut, egy ember életét vesztette. Emellett a vihar háztetőket szakított fel, és felborított több buszmegálló-pavilont. Mindezek miatt, valamint a kidőlő fák és letörő ágak okozta sérülésekkel hat embert kellett kórházba szállítani. Ugyancsak hétfőn mintegy 120 fát döntött ki a városban a másodpercenként 17-18 méter sebességű szél, amelynek erőssége keddre valamelyest csökkent. Kedd délig a hétfőn kidőlt fák mintegy felét már elszállították.  A Moszkva melletti Vlagyimir környékén 11 ezer ember maradt áram nélkül, mert a szélvihar elszakította a vezetékeket, de a tervek szerint kedd estére helyreáll az áramszolgáltatás.  A Komszomolszkaja Pravda című lap viccrovatában úgy vélte: az időjárásból ítélve február 7-ike lehet.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.