Most Texasban fújják tovább a jó szelet

79 szárazföldi szélturbina telepítésére és szervizére kapott megrendelést a Siemens Texasban. 56 ezer háztartást látnak majd el árammal.

A Panhandle 2 onshore szélpark Texas állam Carson County megyéjében, Amarillo várostól északkeletre létesül. A projekt 39 darab, 182 MW összteljesítményű Siemens SWT-2.3-108 szélturbinát tartalmaz, amelyek 56 000 amerikai háztartásnak fognak klímabarát áramot szállítani. A megrendelő a San Francisco-i Pattern Energy Group. Az Amerikában gyártott komponensek szállítása már 2014 márciusában megkezdődik, és a szélturbinákat előreláthatólag novemberben már üzembe is állítják Texas állam egyik leginkább széljárta vidékén. A megrendelés egy szervizszerződést is magában foglal, amely hosszú távra garantálja a berendezések megbízható működését.

„A Panhandle 2-vel folytatódik a bevált és termelékeny SWT-2.3-108 onshore szélturbina sikertörténete, és megerősíti szerepünket az USA-szélpiac egyik vezető berendezésgyártójaként és szolgáltatójaként” – mondja Markus Tacke, a Siemens Energy szektor Wind Power divíziójának CEO-ja.

A szervizszerződés előretekintő karbantartás-tervezést tartalmaz a Siemens innovatív távfelügyelete és diagnosztikai rendszerei, valamint átfogó időjárás-előjelző technológiák alapján. A szervizmunkákat gyenge széljárású időszakokra lehet eltolni, így azok nem csökkentik számottevően a szélpark energia-kihozatalát.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.