Mosógép, vizeshordó, játék – mind egy nagy, vicces labdában

Sok fejlődő országban a vízforrások meglehetősen távol vannak a lakásoktól, így mosás kemény és fáradságos tevékenységgé válik.

A ruhákat el kell cipelni a forrásig, ott kimosni őket, majd vizesen visszahurcolni a házhoz. A Swirl, vagyis az Örvény a nem elektromos mosógép koncepciója, melyet egy német tervezőcsoport készített a fejlődő országok gyermekei és felnőttei számára. A csoport reméli, hogy a mosógép, hordó és játék ezen fantasztikus kombinációjával enyhíthetik a mosás terheit. Az Örvénynek köszönhetően a házimunka szórakozássá válik. A mosólabdában a ruhák könnyen szállíthatóak, forgathatóak, és moshatóak.

Ahhoz, hogy használni tudjuk az Örvényt, annyit kell tennünk, hogy egyszerűen teletöltjük ruhával, bezárjuk a fedelét, és tele töltjük vízzel. Ha feltöltöttük, labdaként is szolgál, a gyerekek játszhatnak vele. A mozgásban levő labdában forog a beépített kosár, így mossa a ruhákat. Miután a gyerekek elfáradtak, a ruhákat tisztán vehetjük ki a labdából és teregethetünk is.

Hozzáadott erényként az Örvény vízszállító rendszerként is működhet. Amikor üres és épp senki nem használja, ruháskosárként vagy tárolóeszközként is funkcionálhat.
„Az Örvény célja, a gyermekek és nők közötti szociális kulturális kapcsolat növelése, miközben a mosás egyszerű és szórakoztató élménnyé válik.”

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.