Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Mosogass pazarlás nélkül!

Mosogass pazarlás nélkül!

A bonni egyetem kutatása szerint néhány esetben sokkal zöldebb, ha mosogatógéppel és nem kézzel mossuk el piszkos edényeinket, azonban nem mindenki tud finanszírozni egy ilyen gépet. Tippjeink segítségével a kézi mosogatást próbáljuk hatékonyabbá tenni.

1. Használjunk környezetkímélő mosogatószereket. A legtöbb kevésbé habzik, így kevesebbet kell öblíteni.

2. Használjunk kevesebb vizet! Nem kell teljesen feltölteni a mosogatót, félig is elég. A legfontosabb azonban, hogy ne folyó víznél tisztítsuk edényeinket!

3. Ha egy bögrét megtöltünk szappanos, vagy mosogatószeres vízzel, már nem kell beáztatni a tányérokat. A szivacsot mindig belemártva a bögrébe tisztítsuk meg azokat.

4. Ne egyenként, hanem egyszerre öblítsük el az elmosott edényeket. Ha zuhanyrózsás mosogatónk van, még hatékonyabbak lehetünk.

5. A kevésbé szappanos fürdővizünket felforralva újrahasznosíthatjuk, de a fenti ötletek kombinálásával is elég zöldek leszünk.

Ajánlott tartalom

Lebomló virágcserepekkel csökkenti műanyagfelhasználását a SPAR

Az áruházlánc újabb zöld kezdeményezése, hogy 2020 januárjától biológiailag teljesen lebomló és komposztálható tartókban is kínál vásárlóinak dísznövényeket. A környezetbarát cserepek érdemben redukálják a vállalat műanyagfelhasználását.

Nincs hozzászólás

  1. Nem rossz tippek, bár nem biztos hogy a fürdővizet jó ötlet újrahsznosítani.