Módosítás a megújuló energiafelhasználás növelését támogató felhívásban

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent KMOP-3.3.3-13 kódszámú, „Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése” című felhívást az alábbi pontokon módosították.

A dokumentum C1.1/I./1./b. „Támogatható tevékenységek” pontja az alábbiak szerint módosult:

• C.1.1 Önállóan támogatható tevékenységek, I. Megújuló energia alapú villamosenergia termelés: b) Hálózatra kapcsolódó 500 kWp alatti névleges teljesítőképességű fotovoltaikus rendszerek egyéb kedvezményezettek részére, valamint ehhez kapcsolódóan a D2. Támogatás mértéke fejezet vonatkozó pontja. A módosítás által nem csak vállalkozások, hanem a nonprofit szférába tartozó pályázók is pályázhatnak a felhívás keretében fotovoltaikus rendszer kialakítására;

• törlésre került az alábbi korlátozás: „ingatlan-nyilvántartás szerint 2013. január 1-jét mező- vagy erdőgazdasági művelés alatt nem álló területen történő telepítése”, valamint ehhez kapcsolódóan módosulnak a felhívás C2. Nem támogatható tevékenységek, és a C5.3 Egyéb korlátozások a projekt tartalmával kapcsolatban fejezeteinek vonatkozó pontjai.

Módosul továbbá a felhívás alábbi két pontja:

• C.1.1 Önállóan támogatható tevékenységek, II. Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal, 4) Hőszivattyús rendszerek telepítése támogatható tevékenység vonatkozásában törlésre került az a közbeszerzést korlátozó előírás, miszerint a kivitelezés során kötelezően alkalmazásra kerülő műszaki ellenőrnek a Magyar Mérnöki Kamaránál kell regisztrációval rendelkeznie;

• E3. Csatolandó mellékletek fejezetben a teljes pályázati dokumentáció tárolásának és könnyebb elérhetőségének biztosítása érdekében egy konkrét mappastruktúra került megadásra.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.