Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Állatvédelem / Mivel etessük a madarakat?

Mivel etessük a madarakat?

A fagyok beálltával nemcsak a madarak etetéséről, hanem az itatásukról is gondoskodni kell – mondta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa. Orbán Zoltán hozzátette: semmiképpen se etessük a madarakat kenyérrel, mert többet árt, mint használ.

Az első fagyok beköszöntétől azok tartós megszűnésig, vagyis március végéig érdemes etetni a madarakat – mondta az InfoRádiónak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa. Orbán Zoltán kiemelte: ha elkezdjük, akkor folyamatosan etessük a madarak, mert számítanak erre, és máshol nem találnak megfelelő mennyiségű természetes táplálékot. Az itatás is fontos, a folyadékpótlásról is gondoskodni kell – tette hozzá. Az etetőbe olajos magvakat, vagyis fekete ipari napraforgót érdemes tenni, ebbe pedig bele lehet keverni apró szemű kölest. Emellett az ágakra felszúrt almákból is esznek a madarak, illetve érdemes állati zsiradékot kitenni – fejtette ki Orbán Zoltán, aki szerint ezzel az etetőre járó összes madarat ki lehet szolgálni.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Megvan mely műanyagokat tiltja be a kormány

Nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata szerint betiltandó, egyszerhasználatos műanyagtermékek - mondta Boros Anita, a szaktárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.