Mivel etessük a madarakat?

A fagyok beálltával nemcsak a madarak etetéséről, hanem az itatásukról is gondoskodni kell – mondta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa. Orbán Zoltán hozzátette: semmiképpen se etessük a madarakat kenyérrel, mert többet árt, mint használ.

Az első fagyok beköszöntétől azok tartós megszűnésig, vagyis március végéig érdemes etetni a madarakat – mondta az InfoRádiónak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa. Orbán Zoltán kiemelte: ha elkezdjük, akkor folyamatosan etessük a madarak, mert számítanak erre, és máshol nem találnak megfelelő mennyiségű természetes táplálékot. Az itatás is fontos, a folyadékpótlásról is gondoskodni kell – tette hozzá. Az etetőbe olajos magvakat, vagyis fekete ipari napraforgót érdemes tenni, ebbe pedig bele lehet keverni apró szemű kölest. Emellett az ágakra felszúrt almákból is esznek a madarak, illetve érdemes állati zsiradékot kitenni – fejtette ki Orbán Zoltán, aki szerint ezzel az etetőre járó összes madarat ki lehet szolgálni.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Folytatódik a Kölcsönkapott levegő program

A Kölcsönkapott levegő egy tavaly indult program, amelynek célja, hogy megismertessük a fiatalokkal ezt a láthatatlan közeget, amely az egészséges élet része - mondta az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a programindító sajtótájékoztatón.