Az elnökjelölt a klímaváltozást tagadta beszédében

Mitt Romney beszéde, mellyel hivatalosan is a republikánus párt elnökjelöltjévé vált, korántsem volt olyan érdekes, mint amit Clint Eastwood egy üres székhez intézett.

Egy mondata azonban nem sok jót ígér a klímaváltozás elleni küzdelemben: „Obama elnök azt ígérte, hogy megfékezi a tengerek emelkedését, és meggyógyítja a bolygót. Én azt ígérem, hogy segíteni fogok önöknek és a családjuknak.” Az idézet nem elsősorban a klímaváltozásról szól, hanem Obama gyakran grandiózus szófordulatait igyekszik kifigurázni, ami hangos nevetést váltott ki a republikánus közönség körében. Az elnök ezt az ígéretet hivatali eskületételekor tette, és sok ellenzéki politikus azóta is sokszor megemlíti a kissé túlzó kijelentést. Mégis sokatmondó, hogy a klímaváltozást egy poén csattanójának használja Romney. Egyrészt, mert egymást kizáró kategóriaként ábrázolja a környezet védelmét és az embereknek való segítségnyújtást, másrészt azért, mert az USA-ban évtizedek óta nem látott szárazság és erdőtüzek pusztítanak, vagyis a republikánus választók is érzik a klímaváltozás hatásait. Ebből is látszik, hogy Mitt Romney elnökként valószínűleg Bush politikáját folytatná, teljesen elnyomva a globális felmelegedést támogató tudósokat, és legyengítve az EPA-t (környezetvédelmi ügynökség).

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.