Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Mit tartalmaz egy napelemes árajánlat?
Tudj meg többet: Napenergia

Mit tartalmaz egy napelemes árajánlat?

Az EU-Solar Zrt. által kiadott dokumentum természetesen, mint minden más hasonló jellegű hivatalos irat tartalmazza az árajánlat adó és -kérő főbb adatait (cég neve, székhelye, adó- és cégjegyzékszáma, ügyfél neve, telepítés címe), melyek az ügykezelés és a beazonosíthatóság okán kiemelten fontosak.

Az alapadatok alatt szerepel, hogy az adott árajánlat mennyi ideig érvényes. Ez azért is fontos, mert a piaci árak és viszonyok folyamatosan változnak, így előfordulhat, hogy az alapanyagárakban bekövetkezett változások miatt pozitív, de akár negatív irányban is eltérés tapasztalható két-három hónap elteltével kikért ajánlat esetén ugyanolyan eszköztartalom mellett. Ezalatt látható maga a tételes árajánlat. A felmérést követően tett ajánlat tartalmazza mindazokat az eszközöket, berendezéseket, melyek szükségesek a komplett napelemes rendszer kialakításához. Könnyedén beazonosítható a szerkezethez szükséges fő elemet képviselő inverterből és napelemből milyen gyártmányú, típusú, darabszámú és teljesítményű kerül majd beépítésre. Az árajánlat részét képezi még az inverterre opcionálisan megvásárolható plusz jótállás. Bár az EU-Solar Zrt. által forgalmazott Growatt inverterek kiemelkedő és megbízható technológiát képviselnek mégis javasolt a garanciaidő meghosszabbítása, melynek költsége eltörpül egy új berendezés árához képest. Természetesen egy napelemes rendszer még nem működőképes és felszerelhető tartószerkezet, a különböző szerelvények, kábelek és csatlakozók nélkül. Ezek további sorokban kerülnek költségenként megbontásra. A tűzeseti leválasztó gyakran képezi részét az árajánlatnak. Ez az eszköz nem minden esetben indokolt, így előfordulhat, hogy a műszaki felmérést követően megállapításra kerül, hogy az adott ügyfél ingatlanához nem szükségszerű ennek beépítése, így az ajánlatban sem fog szerepelni ez a tétel.

A napelemes rendszer felszerelését és beüzemelését mindenképpen szakemberekre kell bízni, ezért is szerepel az árajánlatban a szerelés és kivitelezés költsége. A projekt menedzselésének költsége, csak nagyobb teljesítményű rendszerek kiépítése esetén szerepel az árajánlatban, mert bizonyos esetekben szükségeltetik különböző szakemberek folyamatos munkája és felügyelete a kivitelezés során. Az árajánlatban szerepelnek kedvezmények is a munkadíjra és a anyagmennyiségre vonatkozóan. Ezeket a rendszer méretének függvényében tudjuk ajánlani ügyfeleink számára. Végül pedig az összköltség látható, ami a napelemes rendszer teljes bekerülési értékét jelöli. Amennyiben az árajánlat elfogadásra kerül az ügyfél által, akkor ezt a dokumentumot mindkét fél aláírásával hitelesíti, és ezzel útjára is indulhat az enegdélyeztetési és kivitelezési eljárás.

 

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

 

Ajánlott tartalom

Éjszakai napelemet hoztak életre

Hogyan működik ez a fordított napelem?