Mindenki kap pénzt mosógépcserére

A korábbi négyszeresére, kétmilliárd forintra emelte az Otthon Melege Program keretében meghirdetett mosógépcsere-pályázat keretét a fejlesztési minisztérium. Ez azt jelenti, hogy mindenki kap pénzt, aki korábban érvényes pályázatot nyújtott be, írja a Napi.hu a minisztérium közleményére hivatkozva.

Július elsejétől kezdve lehetett pályázni a támogatásra, de a program annyira népszerű volt, hogy az eredeti, 500 millió forintos keretösszeg négyszeresére érkezett be pályázat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezért szeptemberben úgy döntött, hogy a keretet az igényekhez alkalmazkodva 2 milliárd forintra emeli, így a korábban tervezett 12 ezer helyett legalább 44 ezer család válthat korszerűbb, energetikailag jóval hatékonyabb mosógépre.

A pályázatok értékelése folyamatos, a pályázók hamarosan megakapják azokat a papírokat, amik az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához kellenek. A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új berendezés vételárának maximum fele, a készülék energiahatékonysági kategóriájának megfelelően legfeljebb 25-45 ezer forint.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.