Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Minden második amerikai tovább pazarolna

Minden második amerikai tovább pazarolna

Egy friss kutatás szerint az amerikaiak fele úgy véli, fontosabb az új energiaforrások felfedezése semmint, hogy a jelenleg alkalmazott energiahordozók fogyasztását csökkentsék.

Az Egyesült Államokban tízből közel öten vélik úgy, hogy a globális felmelegedés az emberi tevékenységtől független jelenség. A Rasmussen Reports amerikai szavazók körében készült kutatása szerint még mindig sokan gondolják úgy, fontosabb lenne új energiaforrásokat felfedezni, semmint a régiek fogyasztását csökkenteni. A vizsgálat szerint a megkérdezettek 52 százaléka támogatja az elképzelést, ami a tavasszal mért 60 százalékos arányhoz képest kevesebb, de környezetvédelmi szempontból még mindig soknak tekinthető. Az új energiaforrások prioritását a fogyasztáscsökkentéssel szemben a megkérdezettek 38 százaléka ellenzi.

 
A lekérdezés szerint az amerikaiak 63 százaléka gondolja úgy, hogy hasznosabb megújuló energiába fektetni, semmint a fosszilis üzemanyagok termelésébe. Ugyanakkor 27 százalék úgy véli, a fosszilis energiahordozók jobb befektetést jelentenek. A válaszadók 46 százaléka szerint a gazdasági növekedés és a környezetvédelem nehezen összeegyeztethető. Minden harmadik megkérdezett látja csak úgy, hogy a két igény egyensúlyba hozható. A kutatás eredményei szerint a megkérdezettek 59 százaléka tekinti csak komoly problémának a globális felmelegedést, míg 37 százalék szerint nem aggasztó a helyzet. Ami a felmelegedés okát illeti, a megkérdezettek 40 százaléka szerint az emberi tevékenység okolható a problémáért, 42 százalék azonban úgy véli, a planetáris ciklusok a felelősek, míg 7 százalék szerint egyéb ok tehető felelőssé.

Ajánlott tartalom

Biogáz lett az eladatlan, lejárt sörből 

Biogázt termeltek a koronavírus-járvány idején eladatlan, lejárt sörkészletből Ausztrália egyik szennyvíztisztítójának energiaellátására.

Nincs hozzászólás

  1. peti19870621

    Maj’ egy jó nagy szaftosat oda.. bele, mélyen. -.-”
    A legközebbi robbantás majd nekik szól függetlenül attól, h én szóttam vagy nem. ^^”
    xd Mutatok a 27%-uknak olyant h berosálnak. Mert sajnos a tragédiákból tanulnak igazán, s nem a megelőzésből. Lettem filmiparos a nyár előtt, két évvel később.. 😛