Minden eddiginél többen bringáznak Londonban

Rekordot döntött a tavalyi évben a kerékpárosok száma Londonban, írja a The Guardian a londoni közlekedési társaságra hivatkozva, miután Boris Johnson főpolgármester bejelentette, hogy bringás szupersztrádát építenek a fővárosban.

Tíz százalékkal nőtt a kerékpárral közlekedők száma 2014 utolsó negyedévében az előző év ugyanezen időszakához képest. A 2000 óta tartó mérések szerint ezzel rekordot döntött a kerékpárral közlekedők száma Londonban.  A Transport for London (TfL) előrejelzése szerint a következő évben további tizenkét százalékkal fog nőni a bicajosok száma. A kerékpárkölcsönzés is rekordot könyvelhetett el: a több, mint tízmillió kölcsönzött bringával megtett út, öt százalékkkal több, mint 2012-ben, ami az eddigi legjobb év volt a bérelt biciklik szempontjából, és huszonöt százalékkal több, mint tavaly.

Csak december 25-én negyvenezerszer kölcsönöztek bringát a városban, ami 41%-kal több, mint tavaly ugyanekkor.

Mára a tízezret is meghaladja a kölcsönözhető kerékpárok száma a városban, amelyek több, mint 700 dokkolóállomáson férhetőek hozzá. A rendszer 2010 júliusában 6600 biciklivel és 400 állomással indult.

„A múlt héten bejelentettem, hogy mindenképp megépítjük az új észak-déli és kelet-nyugati kerékpáros szupersztrádát. Ezek a lenyűgöző számok is bizonyítják, hogy mára Londonban gyakorlatilag mindenütt jelen vannak a bringások. A Barclays Cycle Hire (a Bubi londoni megfelelője) egyre népszerűbb, és kétség nem fér hozzá, hogy ezek a megbízható kerékpárok városszerte megváltoztatják az emberek életét” – mondta Boris Johnson.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.