Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Milyen időjárás várható a Forma 1-es Magyar Nagydíjon?

Milyen időjárás várható a Forma 1-es Magyar Nagydíjon?

A hétvégén kánikula várható, a hőmérséklet maximuma a 35 Celsius-fokot is elérheti, de emellett továbbra is többfelé várható csapadék.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futamán is számítani lehet záporra, zivatarra – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön az MTI-nek. Gaál Áron elmondta: csütörtök éjszaka már kevesebb helyen, pénteken napközben viszont ismét többfelé várhatók záporok, zivatarok, amelyeket helyenként viharos széllökés, jégeső, felhőszakadás kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható felhőszakadások miatt péntekre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki, ami azt jelenti, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Gaál Áron azt mondta: szombaton kevés helyen, inkább estétől és elsősorban észak-nyugaton lehet számítani esőre. Emellett viszont kánikulára kell számítani, a hőmérséklet maximuma 30-35 fok között alakulhat. Vasárnap hasonlóan meleg idő várható, ekkor elsősorban az északi országrészben lehet számítani zivatarokra, amelyek kíséretében jégeső is előfordulhat, valamint a szél is viharossá fokozódhat. A jelenlegi előrejelzések szerint a Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futamán jó eséllyel alakulhat ki zápor, illetve zivatar Mogyoród térségében – mondta a meteorológus.

Ajánlott tartalom

A koronavírus, amely a klímaváltozás elleni harcot is a partvonalra szorítja

A COVID-19 kórokozó, vagy ahogy mindenki emlegeti, a koronavírus, mindössze pár hónap leforgása alatt az egész világ életét felbolygatta: a kínai Vuhan városából indult betegség villámgyorsan eljutott a pandémia, azaz a világjárvány státuszig.