Egy ismeretlen csoport igen komoly hackertámadással próbált volna kicsalni egymillió dollárt a Teslától, ám egy hűséges alkalmazottnak hála meghiúsult a kiberbűnözők terve.

Milliókat terveztek kizsarolni a Teslából, FBI közbelépett

Egy ismeretlen csoport igen komoly hackertámadással próbált volna kicsalni egymillió dollárt a Teslától, ám egy hűséges alkalmazottnak hála meghiúsult a kiberbűnözők terve.

Az ügy súlyából adódóan mindez már az FBI hatáskörébe tartozott, így az amerikai szövetségi nyomozó iroda tartóztatta le a 27 éves orosz származású elkövetőt, Igorevich Kriuckhkovot, aki éppen Los Angelesből próbálta elhagyni az Egyesült Államokat, írta a teslasok.hu. Kriuchkov az FBI jelentése szerint idén júliusban érkezett az USÁ-ba, ahol felvette a kapcsolatot egy orosz származású Tesla-alkalmazottal. A hacker azzal próbálta megbízni a Tesla emberét, hogy az juttasson be egy számítógépes vírust a nevadai Gigafactory-be, amellyel egyrészt fontos és féltve őrzött információkat loptak volna el a Teslától, másrészt pedig befolyásolni tudták volna a gyár működését. Kriuchkov állítása szerint ezután egymillió dollárt próbáltak volna meg kicsalni a Teslából, ha pedig az amerikai gyártó nem fizet, közzé tették volna a titkokat, illetve maradt volna a rendszerben a Gigafactory működését befolyásolni képes vírus.

A Tesla alkalmazottja szóban beleegyezett a zsarolási kísérletbe, ám ahelyett, hogy megvalósította volna az orosz származású férfi tervét, azonnal elmondta a Teslának, hogy mivel bízta meg egy ismeretlen férfi. A Tesla nem habozott, azonnal jelentette az ügyet az FBI-nak, akik kézre kerítették Kriuchkovot.

A Tesla alkalmazottjának segítségével ráadásul nem csak ezt a kísérletet sikerült meghiúsítania az FBI-nak, hanem számos korábbi kibertámadásra is fényt derítettek, amelyeket ugyanez a hackercsoport vitt véghez. A Tesla és az FBI tehát most biztosan hálás annak az alkalmazottnak, aki vélhetően nem kis összeget utasított vissza azért, hogy biztonságba tudhassa magát és a munkahelyét.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.