Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Napkollektor, Napelem, Napcella

Technológiák » Épületek » Napkollektor, Napelem, Napcella

Milliárdos nagyságrendű megtérülést hoz a megújulóenergetikára való áttérés

forrás: smartinvest.hu
Megjelenés: 2016.03.03., 19:10   Utolsó módosítás: 2016.03.03., 19:10

New York egy ötmilliárd dolláros befektetéssel érné el, hogy az áramellátás 50%-át megújuló energiaforrások biztosítsák. A zöld energia megtérülését mutatja, hogy a projekt 39 milliárd dollárral csökkentené a lakosság energiahasználati díjait az elkövetkező 10 év alatt. A megújuló energiaforrásokból nem csak a fogyasztók, de a vállalatok és a befektetők is egyre többet profitálnak

A Tiszta Energia Alap teret nyúlt a tiszta energiának, emellett felgyorsítja egy olyan dinamikusan fejlődő gazdasági ágazat növekedését, ami a privát befektetéseket is serkenti. Az Amerikában lévő államok fele rendelkezik olyan programmal, ami támogatja a megújuló energiaforrások terjedését, ösztönzi felhasználásukat.

A termelői oldalon kiemelkedően magas hatásfokú, a fogyasztói oldalon pedig energiahatékony megoldást jelentő megújulóenergetika egyre versenyképesebb megoldásokat nyújt a szektorban. A tavalyi évben már elenyésző volt a különbség a megújulókba és a fosszilisekbe érkező befektetések terén. Az ENSZ Környezetvédelmi Programja és a Bloomberg által közösen készített felmérés szerint a szénalapú áramtermelésbe 289 milliárd dollár, a megújulókba (a nagyméretű vízerőművi projektek nélkül) 242 milliárd dollár érkezett.

A megújuló energiaforrások telepítési költségei az elmúlt 5 évben 75 százalékot estek, és ez a tendencia folytatódni fog, a technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően. Ez egyre jobb megtérülést biztosít a vállalatoknak. A tavalyi évben nem volt példanélküli, hogy egy-egy megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vállalat akár kétszámjegyű hozamot is biztosított a befektetőknek. Az előrejelzések ezek a trendek a jövőben tovább erősödnek majd.

forrás: smartinvest.hu


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 27. szombat
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Egy 10-15 éves ("G" osztályú), működőképes hűtő a mai korszerű berendezésekhez képest akár több mint 2,5-szeres villamos energiát igényel!

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés