Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Mikor villanyautózhatunk?
Tudj meg többet: Elektromos autó

Mikor villanyautózhatunk?

A több mint 200 globális autógyártó, beszállító és kereskedő vállalat vezetői között végzett felmérés szerint a szakemberek egyelőre bizonytalanok abban a kérdésben, hogy melyik üzemanyag-technológia válik optimálissá és uralkodóvá az elektromos autókban 2025-re – tűnik ki a KPMG “Global Automotive Executive Survey” című nemzetközi kiadványából.

Világszerte úgy gondolják, hogy a hibrid járművek vezethetik a piacot és válhatnak vonzóvá a befektetők számára, a full hibrid és a plug-in hibridek vezetik majd a piacot, a harmadik helyen pedig üzemanyagcellás (a villamos energiát hidrogénből előállító) autók szerepelnek majd. A felmérés szerint idén fejlődött az akkumulátor- és üzemanyagcellás technológia, és arra is mutatnak jelek, hogy a válaszadók az üzemanyagcellát preferálják. Mindenesetre a bizonytalanság továbbra is megmaradt. Japánban és Kínában valószínűleg más lesz a fejlődés iránya, előbbiben a válaszadók 46 százaléka, utóbbiban 33 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az akkumulátoros elektromos járművek lesznek a legnépszerűbbek, ezt követik majd az üzemanyagcellás villanyautók.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Elektromos buszt tesztelnek Budapesten

A legkorszerűbb technikával felszerelt, teljesen elektromos hajtásláncú városi autóbuszt tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 105-ös autóbusz vonalán - közölte a társaság kedden az MTI-vel.