Késik a komlói napelemgyártó üzem átadása - adta hírül az Új Dunántúli Napló hétfőn. A Solar Energy Systems Kft. a tervezettnél tíz hónappal később, szeptember 30-án adná át a napelemgyártó üzemét Komlón - írta a lap.

Mi lesz a komlói napelemgyártó üzemmel?

Késik a komlói napelemgyártó üzem átadása – adta hírül az Új Dunántúli Napló hétfőn. A Solar Energy Systems Kft. a tervezettnél tíz hónappal később, szeptember 30-án adná át a napelemgyártó üzemét Komlón – írta a lap.

A társaság immár másodszor kért és kapott határidő-módosítást az önkormányzattól a jogerős használatbavételi engedély beszerzésére, mert a kivitelezők kiválasztásával és a beépítendő anyagokkal kapcsolatos minőségi kifogások rendezése elhúzódik. A cég korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a város ipari parkjában 1,2 milliárd forintból építi fel 1400 négyzetméteres üzemét, amelyben 108 dolgozóval, modern amerikai-japán technológiával villamos energia előállítására szolgáló fotovoltaikus napelemeket gyárt majd.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.