Mesteri bambuszkávézó Vietnámban

Akár a bambuszépületek nagymesterének is tekinthető a Vo Trong Nghia, aki a közelmúltban építette meg Vietnámban, természetesen bambuszból saját kávézóját.

Akár a bambuszépületek nagymesterének is tekinthető a Vo Trong Nghia, aki a közelmúltban építette meg Vietnámban, természetesen bambuszból saját kávézóját, írja az alternativenergia.hu. Követendő példát adva azoknak az építészeknek, akik hasonló módon akarnak részt venni a fenntartható építészet megújításában. Virtuóz módon bánt a jól hasznosítható bambusszal a “Víz és Szél kávézójának” birtokosa, kihasználva azt az alapvető kivitelezési előnyt, miszerint ennél az anyagnál a sokoldalúság és a gyors megújuló képesség domináns szerepet tölt be. A remek szerkezeti felépítésnek és tervezésnek tulajdonítható, hogy szögek felhasználása nélkül építette meg a kávézót. Az épület egyedisége abban is megmutatkozik, hogy a korábban bambuszból készült házak nélkülözték a kupolát,  itt viszont a kiváló tervező kupolás alakzatot hozott létre modern gépek és fémszerkezetek nélkül.

A bambuszépületek tervezői eddig erre nem voltak képesek, Nghia az első építész aki megbírkózott ezzel a nehéz feladattal. Arra is törekedett, hogy az egyedi design eléréséhez általában tradicionális vietnámi szövési technikához nyúlt vissza és ő is használta, más helyi épületekhez hasonlóan a növényi borítást az épület külső oldalán.Tíz méter magas a kávézó, a napfény beáramlását a belső térbe a kupola tetején kialakított nyílás teszi lehetővé.

Akár szedett-vedett, úgymond összedobott vendéglátó helynek is gondolhatnák a természetes, otthon anyagból, azaz a bambuszból készült épületet, ám a gondos, okos tervező keze nyomán a végeredmény bámulatos és hatásos képet mutat. Igényes, színvonalas, szép épület született.

-

-

-

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.