Messze még a vége? – hatalmasat eshet a benzinár a jövőben

Sokkal mélyebbre eshet az olaj ára, mint amilyen minimumot a sajtóhírek alapján eddig feltelezhettünk – derül ki egy friss elemzésből. A multik mindenre fel vannak készülve és nem igazán lehet kiszekírozni a piacról az észak-amerikai olajpala-kitermelőket.

Az ExxonMobil, a világ legnagyobb tőzsdén jegyzett olajvállalata nem kerülne bajba akkor sem, ha a nyersolaj világpiaci ára hordónként 40 dollárra esne. A multi egyrészt a mélytengeri olajkitermeléstől a folyékonygáz-előállításig (lng) sok mindennel foglalkozik (és az lng piaca például igencsak ígéretes), másrészt több évtizedre tervezett beruházásaiban 40 és 120 dollár között ingadozó olajárral számol – mondta egy kerekasztal-beszélgetésen Rex Tillerson, a vállalat vezérigazgatója.

forrás: napi.hu

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.