Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Mentsd meg a Nagy Korallzátonyt sörivással!
index

Mentsd meg a Nagy Korallzátonyt sörivással!

Igazán szép ausztrál történet a Great Barrier Beer története! Íme, valahogy így kezdődött az egész, egy indiegogo-s ötlettel, a világ első közösségi finanszírozású és jótékony célú sörének ötletével.

Ebből az ötletből született meg aztán az a sör, melynek profitjának felét a gyártó (pontosabban gyártók, a Good Beer Company és a Bargara nevű sörgyártó) a Nagy Korallzátony megóvására fordítja. Az új sör gyártásának megindítására kezdeményezett gyűjtésben 62 ezer ausztrál dollár, bő 12 millió forint jött össze. Ezt a pénzt egyebek mellett arra fordították, hogy az új, többszörösen is jótékony hatású sör gyártási technológiáját kizárólag megújuló energia (napenergia) felhasználásával tudják működtetni, valamint szivattyúzás helyett esővíz-gyűjtő rendszerből nyerjék a főzéshez a vizet.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

index

Csak a hulladék 10%-át gyűjtjük szelektíven

Magyarországon 2015-ben 2,2 millió tonna lakossági hulladék keletkezett, aminek mindössze a 10%-át gyűjtötték szelektíven. A szelektíven gyűjthető hulladék legnagyobb részét az élelmiszer és fogyasztási cikkek csomagolóanyagai teszik ki.