Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Mennyivel csökken a benzin ára?

Mennyivel csökken a benzin ára?

3 forinttal csökken a benzin ára, 4 forinttal a gázolajé szerdától a hazai töltőállomásokon – értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. Egyre több kúton találkozhatunk 400 forint alatti literenkénti benzinárral.

A benzin országos átlagos ára 403 forintra csökken, a gázolajé 422 forintra.  Bioetanlolt (E85) várhatóan 361 forintos, autógázt (LPG) 250 forintos literenkénti átlagos áron vehetünk a hét közepétől, írja a holtankoljak.hu.  Mivel a benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésára a múlt héten érdemben nem változott, a forint azonban erősödött, vélhetően ez utóbbinak tudható be az árcsökkenés. A múlt héten nem változottaz üzemanyagok ára, két hete 2 forinttal emelkedett a 95-ös benzin ára, a gázolajé akkor sem változott.

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.