Melyik a legzöldebb számítógép?

Egy laptop összetevői a világ minden tájáról érkeznek az összeszerelő üzembe. Mindennapi munkaeszközünk gyakran elég ritkának számító, egzotikus ásványokat is tartalmaz, arról nem is beszélve, hogy a készülék gyártása és szállítása rengeteg energiát fogyaszt el.

És akkor még be sem kapcsoltuk a megvásárolt computert! Gyártóik fokozatosan igyekeznek csökkenteni öko-lábnyomukat. A szektor legnagyobb szereplőinek öko-stratégiáit vette sorra egy San Francisco-i szakértő.
A Newsweek környezetbarát cégeket tartalmazó toplistájának első öt helyéből négyen számítógépgyártó vállalat szerepel. A Szilikon-völgy vezető márkái természetesen meglovagolják az öko-trendet, és zöld újításokkal dicsekednek új termékeik bemutatásakor.
A San Francisco-i Dan Heffernan -aki diplomáját tekintve a környezettervezés, a közgazdaság és a természetbiológia tudora-, a Matter Network számára tekintette át, ki mit állít, és mi igaz belőle: főként az Apple, a HP és a Toshiba számítógépeit vizsgálta, mivel ezek produkálják a legnagyobb volumenű eladásokat.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.