Melbourne – A jövő taxija látható közelségben van

A Melbourne Taxi 2020 terve egy diák tervezőtől származik, az RMIT Ausztrál Egyetemről.

A gondolat egy zöld alternatív üzemanyaggal működő járművet foglal magába, amely majd megtisztítja Merlboune utcáit.
A környezetbarát Taxi 2020 nevű járművet úgy tervezték, hogy egyrészről zöld (hidrogén üzemanyagcellát, lítium-ionos akkumulátort és elektromos motort használ), másrészről utas és vezető barát legyen. Ez a plug-in hiybrid nem csak hidrogén meghajtással fog működni, hanem akár hagyományos fali konnektoron keresztül is fel lehet tölteni, amelyek Melbourne számos helyén el lesznek helyezve.

Mint egy további bónusz, a Taxi 2020-ra rá van helyezve a tetejére egy kis napelem panel, amelyet arra használ, hogy feltöltse az autót a nap erejével. A sofőr számára nagyon kényelmes lesz a vezetése, hiszen be lesz építve egy GPS, illetve egy intelligens kártya rendszer. Az utasok számára be lesz szerelve egy szórakoztató rendszer, valamint mozgássérültek is nagyon könnyen tudnak majd utazni vele.

A biztonság és az üzemanyag hatékonyság miatt, az alumínium váz egy polikarbonáttal van bevonva, amely könnyűvé teszi a járművet, ütésálló és magas optikai rendszerrel rendelkezik. Persze, London fog rendelkezni a hidrogén cellás fekete taxikkal a 2012-es olimpiai játékok idején, amelyek munkagépként működnek és nem csak tervezések, hanem valójában is léteznek majd.
De a Melbourne Taxi 2020 lehetővé teszi a rajongók, az ipari bennfentesek, autóipari mérnökök számára, hogy lássák a hidrogén üzemanyagcellás autók szerepét az elkövetkezendő tíz évben.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.