Megvolt az első hajnali fagy

A szerda este érkező hidegfront mögött jóval hidegebb levegő áramlott hazánk térségébe, ennek és a felszakadozott felhőzetnek köszönhetően mára virradóra több helyen volt talajmenti fagy, írta Kurunczi Rita, az időkép.hu meteorológusa.

A Bakonyban –0,7 fokot regisztrált a Taliándörögdön működő időképes állomás, míg az Országos Meteorológiai Szolgálat Nagykanizsán és Kakucson mérte a leghidegebbet: kereken 0 fokot. Nem dőlt hidegrekord, ellenben északon helyenként zúzmarás köd képződött. Ma a fátyolfelhők mellett az ország nagy részén sok napsütés várható, inkább csak északkeleten lehetnek eleinte erősebben felhős tájak, de ott is kicsi a csapadék esélye. A Tiszántúlon kezdetben többfelé megélénkül az északi szél, a Kisalföldön estefelé kísérik élénk lökések a déli szelet. A hőmérséklet délután általában 15 és 20, késő este 9 és 14 fok között valószínű. A következő napokban fokozatosan melegszik az idő, a jövő hét elején már 25, 27 fok sem elképzelhetetlen.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.