Megújuló Hungarotherm

Az épületgépészet legnagyobb hazai seregszemléje 2013-ben ismét várja a kiállítókat. 2013. április 10-14. között egy új koncepció mentén felépített építőipari – épületgépészeti – településfejlesztési kiállítási csokor részeként kerül megrendezésre, mely csokor már öt kiállítást ölel magába: a HUNGAROTHERM (épületgépészet) és a CONSTRUMA (építőipar) megszokott párosa mellett a RENEO (megújuló energiák) URB:ICON (településfejlesztés) és OTTHONDesign (lakberendezés, design) kiállításokkal kiegészülve.

A nemzetközi fűtés-,szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás minden második évben kapcsolódik a CONSTRUMÁ-hoz. Most 7. alkalommal szervezi a HUNGEXPO. Az új koncepció mentén szervezett kiállítási csokor a HUNGAROTHERM kiállítói és látogatói számára is új lehetőségeket rejt magában: a szakemberek, cégek számára új irányokat, üzleti megoldásokat, a korábbinál szélesebb körű tájékozódási lehetőséget, a nagyközönség számára pedig a teljes körű piaci áttekintést.

Az idei HUGAROTHERM a megszokott épületgépészeti termékkörök mellé új témakörökkel is kiegészül: ezúttal a környezetvédelem (elsősorban a vízgazdálkodás) és az energetika témakörei kapnak bemutatkozási lehetőséget.

ÚJ KIÁLLÍTÁS: RENEO Megújuló energiák szakkiállítása
A kiállítási csokor egy új taggal is bővül 2013-tól. A nemzetközi szakkiállítás a megújuló energiaforrások, energiatermelés, – ellátás, – tárolás, erőművek, energetikai háttéripar, épületvillamosság, környezetvédelem, K+F, szolgáltatások, energia-hatékony építés témakörök termékkínálatát foglalja magába.
A RENEO már induláskor széleskörű szakmai támogatottságot tudhat maga mögött.

KIEMELKEDŐEN GAZDAG KONFERENCIA PROGRAM
A fejlődés, továbblépés új irányainak feltérképezését segíti a szakemberek számára, a minden eddiginél gazdagabb kísérőprogram. Várhatóan nagy érdeklődés övezi majd azt a kétnapos konferencia sorozatot, mely az épületenergetika témakörét járja körül négy szekcióban. Az energiafogyasztás optimalizálása, az épületenergetikai tanúsítvány és az ezekhez kapcsolódó fűtési, légtechnikai, épületautomatikai megoldások kérdésköre mind a legaktuálisabb problémák közé tartoznak.

Kifejezetten a HUNGAROTHERM-hez kapcsolódik még az Épületvillamossági nap. A RENEO kapcsán pedig egy egész napos konferencia foglalkozik a megújuló energiák témakörével.
A szakemberek számára még újabb lehetőségeket tartogat az URB:ICON kiállítás mellett rendezett Településenergetikai konferencia, ahol a közösségi épületekhez kapcsolódó takatrékosabb energiafelhasználási megoldásokat járják majd körbe.

A nagyközönség számára a hétvégén lakossági fórumon belül, gyakorlati bemutatókkal tarkított előadások szólnak az épületenergetikáról, gázkészülékekről, kéményről, szellőzésről, klimatizálásról és épületvillamosságról.

hungarotherm.hu

KONFERENCIA TÉMÁK
• MEGÚJULÓ ENERGIA NAP (RENEO) – április 10.
• GEOTERMIA – NAPENERGIA – BIOMASSZA

• TELEPÜLÉSENERGETIKAI KÖRKÉP (URB:ICON) – április 10.

• ÉPÜLETENERGETIKAI NAPOK (HUNGAROTHERM) – április 11-12.
• ÉPÜLETENERGETIKA -FŰTÉS – április 11
• LÉGTECHNIKA – ÉPÜLETAUTOMATIKA – április 12.

• ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI NAP (HUNGAROTHERM) – április 11.

• HUNGAROTHERM – LAKOSSÁGI FÓRUM: – április 13-14.
ÉPÜLETENERGETIKA-ENERGIAFORRÁSOK
GÁZKÉSZÜLÉK-KÉMÉNY-SZÉNMONOXID
SZELLŐZÉS-LÉGELLÁTÁS-KLIMATIZÁLÁS
ÉPÜLETVILLAMOSSÁG-AUTOMATIKA-FELÜGYELET

• Design-gépészeti bemutató (OTTHONDesign) – április 10-14

A kiállításokról, a kapcsolódó programokról bővebb információ: www.hungarotherm.hu

Ajánlott tartalom

Ez lenne az első megterülő napelemes energiatároló rendszer?

A LUNA S1-et háztartási napelemes rendszerek számára dolgozták ki.