Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Megújul a tiszalöki vízerőmű
Tudj meg többet: Vízenergia

Megújul a tiszalöki vízerőmű

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság (Émvizig) közös projektjének keretében megkezdődött a tiszalöki vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciója – közölte a miskolci székhelyű Émvizig az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a kiemelt projekt a Nemzeti Vízstratégia részeként, a Széchenyi 2020 program keretében 5,057 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A projekt célja a vízlépcső átfogó rekonstrukciója, amelynek köszönhetően megvalósítható lesz a létesítmény biztonságos, károkozásmentes és üzemszerű működése, illetve fenntartása annak érdekében, hogy a műtárgy a vízszolgáltatásban, az árvízvédelemben, a folyógazdálkodásban, a hajózás területén, a megújuló energia hasznosításában és a környezeti kockázatok kezelése terén elláthassa feladatát és tovább tudja szolgálni Észak-Kelet-Magyarországot és a Tiszántúl térségét. A fejlesztés érinti a duzzasztómű gáttábláinak, acélszerkezeteinek, gépészeti és elektromos berendezéseinek felújítását, a műtárgy vasbeton szerkezeteinek átfogó vizsgálatát, javítását, a hajózsilip és kapcsolódó létesítményeinek szerkezeti és gépészeti felújítását is.

Ajánlott tartalom

Meglett az Év háza 2020-as győztese

Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál hűvösvölgyi lakóháza kapta a fődíjat családi ház kategóriában, a középületek között pedig a Budai Vigadó felújításáért Nagy Csaba és csapata vehette át a legjobbnak járó elismerést az Év háza gálaesten csütörtökön Budapesten.