Megújul a Formula E logója

Három jellemzője egy képbe sűrítve: elektromosság, versengés, pályák.

A Formula E 2014-es verseny naptárába az európai városok közül Róma iratkozott fel elsőként. Ám ez a nagy történelmi múlttal rendelkező híres turista csalogató helyszín ezúttal másról is a hírek középpontjába került. Itt leplezték le ugyanis a széria új logóját, amelyről immáron tudni kell hogy az elektromosságot, a versengést és a pályákat ötvözi egyszerre a Conca és Marzal által tervezett logó. A FIA által felügyelt Formula E jövője folyamatosan alakul és a pályák mellett a megjelenésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, illetve a kereskedelmi jogokat birtokló Formula E Holdings.

Jelenleg Róma és az új logó volt napirenden, hamarosan azonban egy ázsiai fővárost fognak megerősíteni a naptárban. A munkálatokkal megbízott cég egyik tervezője, Juanjo Conca az alábbi szavakkal jellemezte a logót:
“Ez a logó három olyan alapvető koncepciót egyesít, melyek a bajnokságot reprezentálják: elektromosság, versengés és a pályák. A logóban ki akartuk fejezni magának az elektromosságnak a meghatározását is, mely az elektronok átvitelét jelenti; két egymással versengő elektron koncepcióját, melyek párhuzamosan futnak egymással, de az egyik a másik előtt van, és a pályákat pedig a logó vonalai testesítik meg.” A színeket tekintve, a tervezők a kékkel és a zölddel játszottak, ugyanis  ezek a színek a környezettudatos fenntarthatóságot és az elektromosságot reprezentálják – a Formula E két sarokpontját. Összegzésként a tervező elmondta: az új logó “teljesen mellőzi a versengés világát jellemző standardokat”, mellyel egy friss, kellemes és modern imázst adnak a Formula E-nek.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.