Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Megnyílt a Construma kiállítás
Tudj meg többet: Pellet, brikett

Megnyílt a Construma kiállítás

Az eddigi gyakorlattal ellentétben állami vezető megnyitó beszéde nélkül nyitotta meg kapuit a Hungexpo vásárközpontjában szerdán a Construma építőipari szakkiállítás.

Szerdán és csütörtökön a szakmáé a 21 ezer négyzetméteres, 550 kiállítót felvonultató bemutató, utána vasárnap délután 5 óráig a nagyközönség is látogathatja az idei Construma-t.

A vásárt kísérő konferencián szerdán mutatják be a szakma által készített Otthonteremtési Programot, valamint az épületek – állami és uniós támogatással történő – energetikai felújítására készített koncepciót. Csütörtökön lesz – egyebek mellett – a pellett konferencia. E megújuló fűtőanyag előállítóit tömörítő szakmai szervezet szabványt akar kidolgozni a termékre. A Construmán két új betétkiállítás debütál az idén: az egyik a megújuló energiák használatát, eszközeit bemutató Eneo, a másik pedig az épületvillamossággal foglalkozó Electrolight.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt 13 év legrosszabb júniusán van túl Brazília az erdőtüzek tekintetében

Az elmúlt 13 év legrosszabb júniusán van túl Brazília az erdőtüzek tekintetében: az előző év azonos időszakához képest csaknem 20 százalékkal nőtt az erdőtüzek száma az amazonasi esőerdő brazíliai részén idén júniusban - derült ki a dél-amerikai ország kormánya által közzétett adatokból.