Megnyílt a 81. Genfi Autókiállítás

Sajtónappal nyitotta meg kapuit kedden a 81. Genfi Autókiállítás, amelyen a gyártók a zöld technológiák mellett az emberközpontúságot helyezték előtérbe.

A “felhasználóbarátság” érdekében több gyártó is a járművek praktikumát vagy sportosságát hangsúlyozza. A több mint 250 kiállító közül a sportossággal, illetve a zöld technológiák felvonultatásával lehetett csak kitűnni. Az elmúlt évben a kiállítás fő témája a zöld energia volt, akkor létrehoztak egy zöld pavilont, ahol csak hibrid meghajtású vagy nullemissziós járműveket állítottak ki. Idén a stand méretét megnövelték, és tesztvezetésre is lehet jelentkezni.
A legnagyobb érdeklődés – ahogy minden évben – a Ferrari sajtótájékoztatója vonzott. Több mint ezer ember kísérte figyelemmel a rendhagyó, családi Ferrariként is emlegetett új típus, az FF bemutatóját, amely nemcsak sportos a maga V12-es motorjával, hanem praktikus is. A Toyota ezzel szemben inkább a zöld technológiák felvonultatására helyezte a hangsúlyt, így több modelljük hibridváltozatát is bemutatják, standjuk fehér és világoskék színekből áll, kiállított autóik pedig ugyanúgy hófehérek, mint a hostessek ruhája.

A Genfi Autókiállítást a világ öt legfontosabb autókiállítása közé sorolják, az európai gyártók főként a 180 ezres svájci városban mutatják be legújabb modelljeiket, tanulmányaikat. Ennek is köszönhető, hogy idén több mint 170 világ- és európai premiert tartanak a kiállításon, ahol 700 márka képviselteti magát 30 országból közel 120 ezer négyzetméteren. A kiállítók reggel fél nyolctól egészen délután fél ötig félóránként tartanak sajtótájékoztatót egymást követve az újdonságokról. A sajtónapon nem csak újságírók vesznek részt, több VIP vendéget is meghívtak a kiállítók, így a helyszínen népszerűsíti a gyártókat többek között Gwyneth Paltrow színész, Adrian Sutil Forma-1-es pilóta, Alain Menu négyszeres brit túraautóbajnok, Stéphane Lambiel kétszeres világbajnok műkorcsolyázó, Paolo Pininfarina, a Pininfarina tervezőstúdió elnöke, és DJ Bobo, a 90-es évek eurodance DJ-je. A Genfi Autókiállítást a nagyközönség március 3. és 13. között tekintheti meg.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.