Meglepő, de ez nem egy űrhajó

Elsőre azt hinné az ember, ha ezt az épületet látja, hogy biztosan egy új Star Wars film forgatásának a közepére pottyant.

De a GMS Grande Palladium bizony igazi épület, a Dharavi nyomornegyed, és az üzleti negyed között, Mumbai-ban. Akármennyire hihetetlennek is tűnhet, ebben az épületben tényleg dolgoznak emberek. Malik Architecture sok energiát fektetett a dizájnba, hogy egy olyan épületet hozzon létre, melynek célja, hogy különbözzön az egyhangú, üveg óriásoktól. Az épület 8 méterrel a föld fölött van, és egy udvar kapcsolja össze az utcai szinttel. A fő előcsarnok és a kávézó is itt helyezkedik el, ahol a dolgozók és a látogatók élvezhetik a kinti árnyékos helyeket. A parkoló a föld alatt van, a helykihasználás miatt. Felette 4 emelet van különböző cégeknek fenntartva, míg a legfelső emeletek a tulajdonosnak és a fiának vannak fenntartva.

az épület
Malik Architecture egy egészséges dolgozói környezetet szeretett volna kialakítani, ezért nyitható ablakokat szereltek fel a természetes szellőztetés miatt, és sok napsütés jön be a speciális elhelyezkedésük által. BIM segített a cégnek optimalizálni az anyagfelhasználást és az építéssel való fáradozást, időt, pénzt, és nyersanyagot megspórolva. 

épület

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.