Megkezdte az erdőtelepítési projekt második ütemét a győri Audi

Az Audi Hungaria Motor Kft. megkezdte erdőtelepítési projektjének második ütemét, mintegy négy hektáron 16.000 tölgycsemete beültetéséhez , gondozásához 16 millió forinttal járul hozzá a vállalat a Győrtől 25 kilométerre fekvő tarjánpusztai dombvidéken.

Az Audi kezdeményezését, az erdőtelepítési projekt pénteki elindítását a helyszínen üdvözölte Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, aki hangsúlyozta: hogy a világon tapasztalható elképesztő mértékű légszennyezés megállításának legkézenfekvőbb módja  az erdőterületek növelése. Achim Heinfling, az Audi Hungaria termelésért felelős ügyvezető igazgatója elmondta: a leendő erdőterület védnökségét 100 évre vállalta az Audi Hungaria. A cég együttműködik  a Müncheni Műszaki Egyetemmel, a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel és a Kisalföldi Erdőgazdasággal a projektben, amelynek célja a különböző életkörülmények között élő fák szén-dioxid megkötési tulajdonságainak és biológiai sokszínűségre gyakorolt hatásának vizsgálata.

 
      Az Audi AG kezdeményezésére 2009 őszén indult a “Szén-dioxid elnyelő tölgyerdő” elnevezésű projekt. A cég akkor a Müncheni Műszaki Egyetem Erdőgazdálkodási Tanszékének irányításával, pontosan meghatározott kísérleti módszerrel 36 ezer tölgyet ültetett el. Azóta a projektet más nemzetközi telephelyekre is kiterjesztették, így a különböző klímafeltételek mellett végzett kutatások eredményei összekapcsolódhatnak. A németországi Neckarsulm közelében 10 ezer kocsányos tölgy telepítésére került sor. A vállalatcsoporthoz tartozó Automobili Lamborghini is részese a projektnek, Sant’Agata Bolognese-ben rövidesen 10.000 facsemetét ültetnek el hét hektárnyi területen. Magyarországon az erdőtelepítési projekt első ütemében 2009 novemberében 13 ezer  kocsányos tölgyet ültettek el Győr közelében.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.