Mégis kijön a Lexus LF-LC hibrid?

A 2012-es Detroit Auto Show alkalmával a Lexus egy igazán mutatós prototípussal állt elő, az LF-LC kétajtós hibridautóval.

A Toyota és a Lexus vezetősége váltig állította, hogy a mintamodell csupán egy előkép marad arra nézve, hogy milyen dizájn irányvonalat szándékozik követni a cég, azonban most úgy tűnik, hogy mégis szalagra kerülhet a luxusjárgány. A Lexus LF-LC autóterv nemcsak elővetítése a jövőbeli szériáknak, de annak is kifejező eszköze, hogy a márka képviselői milyennek képzelik el az ideális sporthibridet. A Detroit Auto Show-n igen meleg fogadtatásban részesült a prototípus, ezért a Lexus fontolóra vette a jármű piacra dobását. A nemrégiben megrendezésre került 2012 Genova Auto Show-n Karl Schlicht, a Lexus terméktervező osztályának vezetője így nyilatkozott: „Még nem került sor döntésre… De már 50%-ra nőtt az esély a 0% helyett. Mindenki a Toyota Motor Company menedzsmentjében tisztában van azzal a remek fogadtatással, amiben [a LF-LC] részesült, és jelenleg azt tárgyaljuk, hogy hogy hogyan valósíthatjuk meg, illetve illeszthetjük bele a terméktervbe.” Schlicht szerint a Toyota menedzsmentje minden bizonnyal visszautasította volna a Lexus kupé terveit a prototípus nélkül. A Toyota Calty Desing Center brigádjának hála azonban a mintapéldány nemcsak a közönséget, de a döntéshozókat is meghódítani látszik.

lexus

lexus

lexus

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.