Meghosszabbított napkollektoros pályázat

Az október elején meghirdetett, napkollektoros rendszerek kiépítését támogató ZBR pályázat beadási határidejét 2012. március 31-ig meghosszabbítják. Új pályázat egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatásra.

Rendelje meg most kedvezményes áron a Passzívházak című könyvet 3950 Ft-ért! (x)

Bencsik János energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkár december 20-án, egy felújított budapesti társasház ünnepélyes átadásán bejelentette, hogy az október elején meghirdetett, 2,97 milliárd forint keretösszegű, napkollektor-rendszer kiépítését támogató ZBR-konstrukció beadási határidejét 2012. március 31-ig meghosszabbítják. Az eddig beadott 1874 pályázat támogatási igénye közel 1,313 milliárd forint, a tervezett fejlesztések összesen 1918 lakóegységet érintenek. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium december elején 700 millió forint keretösszegben írt ki pályázatot az Új Széchenyi Terv keretében egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatásra. A pályázaton társasházak és lakásszövetkezetek juthatnak forráshoz épületeik, a helyi önkormányzatok pedig saját tulajdonú bérházaik biztonságtechnikai fejlesztésére. A támogatás minden esetben vissza nem térítendő, utófinanszírozású. A pályázatok 2011. december 5-től 2012. június 30-ig a http://uszt-gyujtokemeny.hu oldalon nyújthatók be.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.