Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Oktatás-kultúra / Meghosszabbított környezetvédelmi tárlat az Iparművészetiben

Meghosszabbított környezetvédelmi tárlat az Iparművészetiben

További két héttel meghosszabbították, így május 30-ig látogatható a fenntartható fejlődésről szóló Tükörben a világ című kiállítás a budapesti Iparművészeti Múzeumban.

A tárlaton és a kapcsolódó programokon eddig közel négyezren vettek részt, de az előzetes regisztrációhoz kötött vezetéseken kiderült, hogy a vártnál sokkal nagyobb az érdeklődés. A szervezők azt kérik, hogy a 10 főnél nagyobb csoportok a kiállítás honlapján, a www.tukorbenavilag.hu címen a megadott módon előzetesen regisztráljanak – közölte a szervező az MTI-vel.

A kiállítás célja, hogy rámutasson a fogyasztói szokásokra, és felhívja a figyelmet az ezekben rejlő veszélyforrásokra játékok és installációk segítségével. A látogatók számos környezettudatos viselkedési formával, a többi között a komposztálással és a szelektív hulladékgyűjtéssel ismerkedhetnek meg, majd kiválaszthatják, hogy melyek követését tudják vállalni a jövőben környezetük védelme érdekében. Az érdeklődők megnézhetik a Föld több országának ökológiai lábnyomát, kiszámolhatják, hogy reggelijük hány kilométert utazik a gyártótól az asztalig, illetve kideríthetik, hány órát töltenek átlagosan tévézéssel naponta – olvasható a múzeum honlapján.
A kiállítást az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. támogatásával a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport hozta létre.

Ajánlott tartalom

Hazai települések harca a klímaváltozással

Aszályok, árvizek, hőhullámok – a klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási jelenségeket és következményeit a városokban és a vidéken élők egyaránt a bőrükön érzik.