Meghajtották terepen is a Tesla Model Y elektromos autót

Ahogyan arra számíthattunk, az amerikai újságok azonnal ráugrottak az első párszáz leszállított Model Y-ra, hogy minél előbb tesztelhessék a gyártó új üdvöskéjét.

A márkától megszokott kitűnő gyorsulással, lenyűgöző dizájnnal és egy-két szoftveres újdonsággal kecsegtető elektromos SUV-ról már készítettek is néhány videót, amelyben megleshetjük, hogy hogyan driftel, gyorsul, illetve hogyan “mászik” terepen a Model Y az új “Off-Road Assist” funkcióval, írta a teslasok.hu. Az alábbi két videót az Out of Spec Motoring töltötte fel a Twitterre, akik azonnal ráugrottak a mutatósabb tesztekre. Első körben azt vehetjük szemügyre, ahogyan az Off-Road Assist igyekszik a megfelelő kerekekre csoportosítani a lóerőket, így segítve a Model Y-t és sofőrjét terepen. Azt is letesztelték, hogy keresztbe lehet-e tenni a Model Y-t versenypályán. A válasz egyértelműen igen, bár ebben a rejtett Dyno Mode-nak is nagy szerepe volt, amit a tapasztalatok alapján rendkívül veszélyes közúton aktiválni.

 

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.