Az AK-47-es gépkarabéllyal világhírűvé vált orosz Kalasnyikov gyár piacra dobott egy rerto kinézetű elektromos autót, a CV-1-et.

Megérkezett az oroszok válasza a Teslára, a Kalasnyikov CV-1

Az AK-47-es gépkarabéllyal világhírűvé vált orosz Kalasnyikov gyár piacra dobott egy rerto kinézetű elektromos autót, a CV-1-et.

Az autó a 70-es évek dizájnjára emlékeztet, és a Kalasnyikov közleménye szerint modern technológiai megoldásaival olyan piacvezető elektromosautó-gyártók mellé helyezi a céget, mint az amerikai Tesla, írta a 444.hu. Ez az autó még csak prototípus, de a Kalasnyikov szerint, mire befejezik a fejlesztést a CV-1 lesz az egyik leggyorsabb elektromos autó a piacon, és egy töltéssel 350 kilométer megtételére lehet képes. A Kalasnyikov az utóbbi években a fegyvergyártás mellett ruhákkal és robotokkal is elkezdett foglalkozni, az orosz közösségi médiában épp a napokban kezdték az emberek gúnyolni az egyik legújabb, egyelőre mozgásképtelen harci robotukat, a Kicsi Igort.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.