Megérkezett az első nagyhalászi gólya – élő webkamerán

Megérkezett Halász, az első nagyhalászi gólya.

Ezen az oldalon a közönség webkamerán keresztül láthatja Halászt, a nagyhalászi templomtoronnyal szemben fészkelő gólyaszülők hím tagját. Ő az első gólya, akit a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szerint “már a fél világ ismer”. Kedd délután észlelték először a madarat, és még aznap 6000 egyéni látogatója volt a gólyakamera weboldalának.
A gólya internetes oldalán tippelni is lehetett, mikor érkezik meg Halász. A tippelők mindössze 19 százaléka várta, hogy már 23-án megérkezik, a szavazók többsége március 24. és 26. közé tette ezt az eseményt. 2008-ban is épp ezen a napon érkezett meg az első gólya, míg 2009-ben csak 26-án.

Ajánlott tartalom

A GVH figyelmeztette a repohár-forgalmazó Cup Revolutiont

Figyelmeztette és megfelelésre kötelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az egyik legnagyobb hazai repohár-forgalmazó vállalkozást, a Cup Revolution Kft.-t, mert a cég megtévesztő módon kommunikált a poharak, illetve a visszaváltási rendszer környezetre gyakorolt hatásairól a fogyasztók számára - közölte a Gazdasági Versenyhivatal Közszolgálati Kommunikációs Iroda szerdán közleményben az MTI-vel.