Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Megépült az új papírhulladék-feldolgozó
Tudj meg többet: Szelektív hulladék
Befejezte új papírhulladék-feldolgozó csarnokának építését az SCH-Ózon Kft.

Megépült az új papírhulladék-feldolgozó

Befejezte új papírhulladék-feldolgozó csarnokának építését az SCH-Ózon Kft.

A Maglódon közel 180 millió forintból létrehozott, több mint ezer négyzetméteres hulladékgyűjtő csarnok és a hozzá tartozó iroda beruházását az Európai Unió 62 millió forinttal támogatta. A vállalat a 120 ezer tonnára növelt kapacitásával a papírbegyűjtési ágazat meghatározó szereplőjévé vált. Befejeződött az új papírhulladék-feldolgozó üzem és irodaház építése az SCH-Ózon Kft. maglódi telephelyén. A közel 180 millió forintos telephelyfejlesztést az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió az Európai Regionális Fejlesztési Alapon keresztül 62 millió forinttal támogatta.

A több mint ezer négyzetméteres csarnok és irodaház a korábbi feldolgozó helyén épült. Az új üzemcsarnok is hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat az eddigi teljes, 80 ezer tonnás éves feldolgozási kapacitását 120 ezer tonnára bővíthesse. A nagyobb befogadóképesség több munkaerőt is igényelt, így az alkalmazottak száma jelentősen emelkedett. A cég a fizikai dolgozók mellett a szellemi foglalkoztatottak számát is növelte, amellyel szélesíteni tudta hulladék-begyűjtési területét. A cég forgalma 2010-ben elérte a 3,3 milliárd forintot, az elmúlt években eszközállományuk egymilliárd forint fölé nőtt. Tavaly a vállalkozás értékesítésének nettó árbevétele több mint 20 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, így meghaladta a 4 milliárd forintot.

Ajánlott tartalom

Veszélyeztetett állatok védelmére vásárol meg egy birtokot Új-Dél-Wales

Új-Dél-Wales bejelentette, hogy történelme legnagyobb magántelek-vásárlásával hoz létre nemzeti parkot veszélyeztetett állatai védelmére - írta a BBC hírportálja.