Megduplázódott az elektromos autók száma a világon

Több mint 400 ezer elektromos személyautó járt az utakat tavaly. Az USA-ban, Japánban és Kínában volt irántuk a legnagyobb a kereslet. Mindez egy felmérésből derült ki, amiben a regisztrált gépjárművek számából indultak ki a kutatók. A három vezető országot Franciaország, Hollandia, Norvégia és Németország követi a sorban.

Nem csoda, hogy ezekben az országokban a legnagyobb az érdeklődés a környezetkímélőbb autók iránt, ugyanis a legtöbb értékesítés ösztönző programokat vezetett be. A legnagyobb elektromos autókat gyártó cégek az Egyesült Államokban és Japánban vannak, a hozzájuk tartozó töltők pedig zömével Ázsiából származnak. A legtöbb ilyen autót a japán Nissan, az amerikai General Motors és a japán Toyota értékesíti. 2012-ben még csupán 100 ezer darab rótta az utakat, mára ez a szám 405 ezerre nőtt. Ha hasonló ütemben nő a tkövetkező években is a számuk, 2016-ra már akár 1 millió is közlekedhet. A legtöbb elektromos járművel az Egyesült Államok utain találkozhatunk.

forrás: bumm.sk

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.