Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Megdőlt a hidegrekord hazánkban

Megdőlt a hidegrekord hazánkban

Vasárnap reggel 3,4 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála Zabaron.

Pár fok híján fagyott tegnap éjjel hazánkban – az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései szerint a nógrád megyei Zabaron 3,4 fokig csökkent hajnalra a hőmérséklet. Ilyen hideget még sosem mértek a hivatalosan elfogadott 2 méteres magasságban június 26-án. Nem kizárt, hogy a talajfelszíntől néhány centiméterre ennél hidegebb is volt.
A korábbi rekordot egy 1918-as debreceni mérés tartotta, 93 éven át 4,6 fok volt a napi minimumrekord. A rekordot a csütörtök esti viharral érkező hidegfront mögött beáramló hideg levegő, valamint az éjjeli derült és szélcsend okozta. Az Időkép észlelői Mihálygergén mérték a legalacsonyabb hőmérsékletet, ott 4 fok volt ma hajnali 5 óra 47 perckor. A főváros környékén 8-9 fokig hűlt a levegő. A következő napokban is hideg éjszakákra számíthatunk, de a hét elején megindul a felmelegedés. A következő hidegfront várhatóan csütörtökön érkezik.

Ajánlott tartalom

Környezetvédelmi világszervezetet hoz létre Leonardo DiCaprio és Steve Jobs özvegye

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új, nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amely a klímaváltozás és a fajpusztulás problémájának kezelését tűzte ki legfontosabb céljaiul.