Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Még hatvan évig marad a benzin

Még hatvan évig marad a benzin

Akármikor készül a Föld maradék kőolajkészleteiről valamilyen tanulmány, mintha mindig olyasmi lenne az eredmény, hogy még ötven-hatvan évre van elegendő tartalék. Most a Shell fejezett be egy kutatást a témában, az anyagban pedig az áll, hogy “2070-re a személygépkocsi-piacról gyakorlatilag teljesen eltűnnek a kőolaj alapú üzemanyagok.”

Addig még 56 év van hátra, és a Shell középtávon sem számít óriási változásra. A cég ugyanakkor a villanyautók helyett a hidrogénhajtásúakban látja a jövőt: a tanulmányban az áll, hogy “az évszázad végére a hidrogén infrastruktúra fejlődése a hosszú távú, illetve nehézáru-szállításból is kiszorítja a fosszilis energiahordozókat.” A Shell azt várja, hogy a következő években, évtizedekben folyamatosan emelkedik a kőolaj iránti kereslet, a piac tetőzését 2035 környékére teszik.

forrás: origo.hu

Ajánlott tartalom

A légkör szén-dioxid koncentrációja újabb rekordszintre nőtt májusban

A légkör szén-dioxid koncentrációja májusban elérte a 417,2 ppm-et, ami 2,4 ppm-mel volt magasabb, mint a 2019-ben mért legnagyobb - 414,8 ppm - érték derült ki az amerikai Mauna Loa obszervatórium méréseiből.