Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Még hat-hétmilliárd forint van az energetikai pályázatok támogatására

Még hat-hétmilliárd forint van az energetikai pályázatok támogatására

Hat-hétmilliárd forint áll még rendelkezésre a 2013 végéig tartó uniós költségvetési ciklusban az energetikai pályázatok támogatására – közölte Vámosi Gábor, az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség igazgatója egy szakmai fórumot megelőző sajtótájékoztatón csütörtökön, Nyíregyházán.

Az ügynökség hamarosan elkezdi a következő, 2014 és 2020 közötti pénzügyi ciklusra vonatkozó átfogó megyei hatáskörű, több települést érintő energetikai programok kidolgozását – közölte. Vámosi Gábor elmondta: az ügynökség által a negyedik alkalommal megszervezett önkormányzati energia nap célja, hogy figyelmet irányítson azokra – az eddig hátérbe szorult – nemzetközi támogatási forrásokra, amelyek segítségével energetikai beruházások indíthatóak el akár az önkormányzatok számára is. A Környezet és Operatív Energia Program (KEOP) pályázatain keresztül ugyan van lehetőség az energetikai pályázatok benyújtására és megvalósítására, azonban már közvetlen brüsszeli forráslehetőségek is elérhetőek – fogalmazott a szakember. Hozzátette: az ügynökség már rendelkezik azokkal a tapasztalatokkal, amelyek ilyen pályázatok benyújtásához szükségesek. A megyeházán csütörtökön tartott önkormányzati energia napon ennek megfelelően az eddig kevéssé ismert megújuló energiaforrások kerülnek előtérbe. A konferenciát idén a Nemzetközi Szél Nap társrendezvényeként rendezik meg, ezzel is figyelmet irányítva erre az energiahordozóra. A konferencia első részében a résztvevők a Nemzeti Vidékstratégia energetikai vonatkozásairól, az energetikai akciótervek jelentőségeiről és a nemzetközi energetikai pályázatokról tájékozódhatnak, illetve előadásokat hallhatnak a szélenergia-tendenciákról, valamint a jó megoldásokról is.

Ajánlott tartalom

Tudta? Az energiahatékony épületek gyorsabban eladhatók!

Bár a jövőre életbe lépő energiahatékonysági szigorítások kissé bonyolultabbá tehetik a hitelfelvételi folyamatokat, az ingatlanközvetítői tapasztalatok alapján a korszerűen megépített társasházi lakásokat és házakat drágábban, és az átlagoshoz képest fele annyi idő alatt lehet értékesíteni.

Nincs hozzászólás

  1. Üdvözlök mindenkit!
    Az lenne a kérdésem,hogy tudnék pályázni a találmányomra?A találmány lényege,hogy a gravitációt alakítja át energiává,elektromos árammá!Úgy gondolom,ez egy korszak alkotó találmány lehetne,ha kapnék hozzá segítséget!A gravitáció mindenhol elérhető,és ingyen van!Ezzel a találmánnyal,korlátlan mennyiségű áram állítható elő!Számomra az is fontos,hogy Magyar találmány legyen,és Magyar találmány is maradjon!Szeretném,hogy MNDENKI hozzáférjen!(csak jussak el odáig)Köszönöm előre is a segítséget!
    email:hajosmitya@hotmail.hu (nem com,hanem hu!)