Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Meddig marad még a jó idő? – íme

Meddig marad még a jó idő? – íme

Október első napjaiban is marad a nyárias idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
Az időjárást tövábbra is döntően anticiklon alakítja. Front nincs felettünk, a magasban egy-két fokkal melegebb levegő áramlik térségünkbe.

A hét végén és a jövő hét elején is túlnyomóan derült, száraz idő várható. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a szél, de szombaton a Tiszántúlon, vasárnap a Kisalföldön is megélénkül, néhol megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6, 12 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet vasárnap 22, 26 fok között valószínű, a hét elején is nagyjából ugyanilyen melegre számíthatunk. Az időkép.hu előrejelzése szerint pénteken érkezik egy erős hidegfront, esővel és széllel. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Ajánlott tartalom

A Déli-óceán felett a legtisztább a levegő a Földön

A Déli-óceán feletti atmoszferikus határréteg levegője mentes az emberi tevékenységekből eredő és távoli kontinensekről származó részecskéktől - állapították meg a Coloradói Állami Egyetem kutatói, akik elsőként vizsgálták az Antarktisz körüli víztömeg felett lévő levegő bioaeroszol-összetételét.