Meddig marad még a jó idő? – íme

Október első napjaiban is marad a nyárias idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
Az időjárást tövábbra is döntően anticiklon alakítja. Front nincs felettünk, a magasban egy-két fokkal melegebb levegő áramlik térségünkbe.

A hét végén és a jövő hét elején is túlnyomóan derült, száraz idő várható. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a szél, de szombaton a Tiszántúlon, vasárnap a Kisalföldön is megélénkül, néhol megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6, 12 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet vasárnap 22, 26 fok között valószínű, a hét elején is nagyjából ugyanilyen melegre számíthatunk. Az időkép.hu előrejelzése szerint pénteken érkezik egy erős hidegfront, esővel és széllel. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.