Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Állatvédelem / Márciustól idén is élőben lehet követni egy ragadozómadár-fészek életét

Márciustól idén is élőben lehet követni egy ragadozómadár-fészek életét

Március elsejétől idén is élőben lehet követni az interneten keresztül egy nagyfeszültségű távvezetékre kihelyezett műfészek lakóinak életét – közölte az MTI-vel a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR).

A társaság tájékoztatása szerint a műfészek lakói várhatóan idén is valamelyik védett ragadozó madárfajból kerülhetnek ki, miután az elmúlt években kerecsensólymok, kabasólymok, valamint vörös vércsék szálltak meg benne.

A MAVIR évek óta részt vesz különböző madárvédelmi programokban, így sokat tesz a magyarországi túzokállomány megmentése és szaporodása érdekében is. Ennek keretében az elmúlt években mintegy 2 ezer madáreltérítő szerelvényt helyeztek el a társaság távvezetékein, amelyeknek köszönhetően negyedére csökkent a madarakra nézve súlyos következményekkel járó balesetek száma – olvasható a közleményben. A fészekről közvetített HD kamerás élőképet a MAVIR honlapján lehet majd követni.

Ajánlott tartalom

Mégsem tiltja be a kormány az egyszer használatos műanyagot

Az erről szóló törvényjavaslatot – ahelyett, hogy az Országgyűlés elé került volna – Semjén Zsolt a kormány nevében visszavonta, írta a hvg.hu.