Márciustól idén is élőben lehet követni egy ragadozómadár-fészek életét

Március elsejétől idén is élőben lehet követni az interneten keresztül egy nagyfeszültségű távvezetékre kihelyezett műfészek lakóinak életét – közölte az MTI-vel a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR).

A társaság tájékoztatása szerint a műfészek lakói várhatóan idén is valamelyik védett ragadozó madárfajból kerülhetnek ki, miután az elmúlt években kerecsensólymok, kabasólymok, valamint vörös vércsék szálltak meg benne.

A MAVIR évek óta részt vesz különböző madárvédelmi programokban, így sokat tesz a magyarországi túzokállomány megmentése és szaporodása érdekében is. Ennek keretében az elmúlt években mintegy 2 ezer madáreltérítő szerelvényt helyeztek el a társaság távvezetékein, amelyeknek köszönhetően negyedére csökkent a madarakra nézve súlyos következményekkel járó balesetek száma – olvasható a közleményben. A fészekről közvetített HD kamerás élőképet a MAVIR honlapján lehet majd követni.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.