Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Már több mint 85 ezren jelentkeztek a “TeSzedd!” akcióra
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Már több mint 85 ezren jelentkeztek a “TeSzedd!” akcióra

Már több mint 85 ezren jelentkeztek a “TeSzedd!” elnevezésű, az idén május 15-17. között sorra kerülő országos szemétgyűjtési akcióra – közölte az akció projektvezetője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.

Móni István elmondta, hogy a múlt évben 116 ezren regisztráltak és csaknem 200 ezren vettek részt a szemétgyűjtésben, s ezzel a létszámmal a “TeSzedd!” Európa legnagyobb önkéntes hulladékszedési programjává vált. A szemétgyűjtésre május 7-ig lehet jelentkezni; a tapasztalatok szerint az utolsó napokban ugrik meg az aktivisták száma – tette hozzá.

Mint elmondta: az országban 1500 helyen várják azokat, akik tisztábbá kívánják tenni a környezetüket. Az összeszedett szemét elszállításáról a szervezők gondoskodnak.

A tapasztalatok szerint a legaktívabbak az iskolások. Ennek annál is inkább örülnek, mert a program egyik legfőbb célja a gyermekek tudatformálása. Ugyanis ha gyermekkorban megszokják a környezet védelmét, felnőtté válásuk után is környezettudatos módon élnek majd – vélekedett a Móni István.

A projektvezetó arról is szólt, hogy az akció a háztartási jellegű hulladék eltávolítását célozza, vagyis az építési törmelék, illetve a veszélyes hulladék összeszedése nem az önkéntesek feladata.

Ajánlott tartalom

Megvan mely műanyagokat tiltja be a kormány

Nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata szerint betiltandó, egyszerhasználatos műanyagtermékek - mondta Boros Anita, a szaktárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.