Már tervezik világ legmagasabb épületét

Adrian Smith és Gordon Gill fogja megtervezni a világ legmagasabb tornyát, a Kingdom Tower-t Szaúd-Arábiában.

Úgy néz ki, hogy megépül a Kingdom Tower, ami a maga 1000 méteres magasságával át fogja venni a világ legmagasabb épületének címét a dubai-i Burj Khalifa-tól. Az amerikai építész cég, az Adrian Smith + Gordon Gill fogják megtervezni az óriástornyot Jeddah-ban, Szaúd-Arábiában. 1.23 milliárd dollárba fog kerülni, és részben Alwaleed bin Talal herceg adja hozzá a pénzt. Viszont gondoljunk bele, hogy valóban szükség van-e rá a közel kelet többi hatalmas felhőkarcolója mellé, ráadásul úgy hogy a többi nem lett annyira sikeres.

kingdom tower
Majdnem egy évvel a Burj Khalifa 2010-es megnyitója után még mindig csak 75 apartmant vettek meg a 900-ból. Ez az adat viszont nem tántorította el a milliárdos Alwaleed bin Talal herceget, hogy aláírja a szerződést a Kingdom Tower megépítésére Jeddah városába, a Vörös-tenger mellett. Az új torony eléri majd az 1000 méteres magasságot, de a pontos magassága titok marad a befejezéséig. A Kingdom Tower-ben lesz egy Four Seasons hotel, luxuslakások, luxus iroda helyek, és „a világ legmagasabb csillagvizsgálója”. 59 lift és 12 mozgólépcső mellett a 157. emeleten lesz egy égi terasz, ami a tetőtéri lakásból lesz elérhető.

kingdom tower

a mostani rekorder a Burj Khalifa

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.